SPRDLX

Superdeluxe - wat een merk en wat een eigenaresse! SPRDLX werd in april 2012 opgericht door Anita Stam. Tijdens haar jaren op Ibiza viel ze voor het karakter van natuurproduct leer, "die geur, de zachtheid, prachtig!" Anita gebruikt uitsluitend Italiaans leer van topkwaliteit en maakt veelvuldig gebruik van ecologisch gelooid leer; alleen al daarin schuilt de schoonheid van de ontwerpen van SPRDLX. Haar ontwerpen zijn puur en hebben een stoere uitstraling, waardoor ze een minimalistische elegantie behouden die tijdloos is. Anita heeft de voorkeur voor natuurlijk geverfd leer, inclusief de oneffenheden die bij een natuurproduct als leer horen. Leer heeft geleefd en dat mag gezien en gekoesterd worden!.

 

DASSIE ARTISAN

Dassie artisan werd in 2012 gelanceerd door twee ontwerpers, David en Roxi Zeeman. Hun vele reizen over de wereld hebben hun geinspireerd en zo creëerden ze een merk op basis van eerlijkheid, integriteit en gewoon geweldig ontwerp dat anderen inspireert om goed te leven. Met inspiratie uit de werelden van mode, verschillende culturen en onze Afrikaanse wortels, zijn wij toegewijd om onze klanten handgemaakte schatten aan te bieden die liefdevol door talentvolle ambachtslieden worden gecreëerd. 

 

IBOLYA

Twee ondernemende vrouwen, Iby Csanyi Fritz en Maaike Bartman gaan schuil achter het verfrissende kledinglabel IBOLYA (spreek uit als ie-bo-ja). In kledingwinkels konden ze zoeken wat ze wilden, hun favoriete stijl zat er niet bij. Met een lichte hang naar nostalgie en een voorkeur voor eenvoudige maar stijlvolle kleding, besloten ze in 2010 om zelf een kledinglijn op te zetten. Ideeën voor hun ontwerpen halen ze uit de ‘swinging sixties’. Moderne patronen, jurkjes en rokken met zakken, soepele materialen: we willen natuurlijk wel mooi op de fiets kunnen zitten! De kleding van van Ibolya wordt ontworpen in Amsterdam en gemaakt in samenwerking met een Amsterdams atelier.

 

RIVERSTONES

Riverstones is een handgemaakte sieraden merk dat in 2013 werd opgericht door Ronja Brall. Schoonheid in zijn puurste vorm, dat is wat hun inspireert. Hun missie is om niet alleen mooie sieraden ontwerpen, maar ze willen ook jou aanmoedigen om je innerlijke schoonheid te voelen en uit te stralen. Schoonheid in zijn puurste vorm kan alleen worden bereikt als het afkomstig is van een eerlijke bron. Daarom heeft Riverstones een eigen duurzame fabriek in Bali gebouwd. Hier kunnen zij werken met duurzame materialen en geven ze de lokale bevolking betere kansen voor de toekomst.

 

JULIA OTILIA

Sieradenontwerpster Julia houdt van alle kleuren van de natuur. De echte en het ruwe. De subtiele en de zachte. De zuivere. Het wild. Het vastleggen van de gratie van een vallend blad. De delicatesse van een zich ontvouwende bloem. De mist van een midzomer ochtend. In haar collectie wil zij de liefde van de pure ontwaken. Strakke lijnen in het ontwerp, pure bronnen van grondstoffen, zuivere productie. Fair trade zoetwater parels, puur zilver en natuurlijke hand gevlochten leren bandjes. Allemaal terug te vinden in het subtiele, maar uitgesproken sieradenmerk ‘Julia Otilia”.